La Fundació rep l’original d’una carta de Verdaguer

09.11.2018

Actualitat

La família Subirana Conde ha fet donació a la Fundació Jacint Verdaguer d'una carta manuscrita pel poeta, datada a 24 de novembre de 1883, fins ara inèdita pels estudiosos de Verdaguer. Així ho ha explicat el verdaguerista Joan Vilamala, qui ha fet l'estudi previ de la carta i ha mediat en la donació.

El document permet datar la creació del poema Mane nobiscum, Domine, posteriorment inclòs en el llibre Caritat (1885) i aporta dades rellevant sobre els motius que van dur al poeta a aquesta primera versió no corregida, del poema.

La signatura de la cessió l'han fet els fills de la donadora, Amàlia Conde Cuscullela, qui va morir el mes de juliol passat, fent així efectiva la voluntat de la mare. Amàlia Conde havia rebut la carta de mà del jesuïta Francesc de Paula Solà i Carrió i en va tenir cura des de finals del ‘60 del segle passat.

La Fundació Jacint Verdaguer, en paraules de la seva directora, Jordina Boix, ha agraït a la família la cessió de la carta fent que aquesta ‘formi part del fons del museu, sigui nou material d'estudi per als investigadors i esdevingui material de divulgació per al gran públic'.

Una família de Manresa lliura els manuscrits d'una carta i un poema de Verdaguer a la Casa Museu (9TV)

 

La Fundació rep l'original d'una carta de VerdaguerFJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ