La represa de l’activitat porta a un estiu 2020 amb més visitants

14.09.2020

Actualitat

Folgueroles, 14 de setembre. La Fundació Jacint Verdaguer fa un balanç positiu de l'estiu 2020. Després de tres mesos de tancament total i de la cancel·lació del certamen literari més emblemàtic, la Festa Verdaguer, la represa ha suposat un increment de l'activitat respecte d'altres estius. 

Del 12 de juny, dia de la reobertura del museu, al 31 d'agost, més de 350 persones han visitat la Casa Museu Verdaguer i prop de 50 han participat en una de les 11 rutes literàries que s'han organitzat pels llocs verdaguerians de Folgueroles. Les rutes s'han fet en grups reduïts i de temàtiques específiques: Ruta Verdaguer a Folgueroles: els carrers del casc antic, que complementava la visita a la Casa Museu; Ruta Aires del Montseny, amb Llorenç Soldevila com a guia convidat; i les rutes temàtiques Verdaguer per a docents i Verdaguer i la filologia, en el marc del projecte Públics digitals de la Casa Museu Verdaguer

Finalment, pel què fa a l'activitat fora de la Casa Museu, la Fundació s'ha sumat al projecte MESART Folgueroles, una iniciativa que ha aplegat 13 artistes en cinc espectacles multidisciplinaris als jardins de Can Dachs, on la literatura i la poesia hi han tingut un paper destacat (Vegeu notícia i vídeos).

Coincidint amb el St Jordi d'estiu, s'ha sumat a les propostes artístiques del MESART la primera presentació del llibre Aires del Montseny, de Jacint Verdaguer a cura de Llorenç Soldevila, 14è volum de l'Obra Completa en Edició Crítica, un llibre que s'havia de presentar el mes de maig passat.

Pel què fa a la col·lecció i el fons, la Fundació Jacint Verdaguer ha formalitzat la donació de més 450 peces relacionades amb Jacint Verdaguer, la major part llibres, del col·leccionista Joan Lluís Madrenas i, pocs dies després, ha rebut la cessió d'una Atlàntida de 1878 signada pel Jacint Verdaguer.

De cares a aquesta tardor, la Casa Museu Verdaguer prepara un programa d'activitats que es farà públic en els propers dies. 

 

Ruta Verdaguer per a docentsRuta Verdaguer per a docents
  • rutaruta

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ