La Societat Catalana de Geografia visita Folgueroles

11.04.2011

Actualitat

Sortida d'Estudis

El dissabte 9 d'abril la Societat Catalana de Geografia va fer una visita a la Plana de Vic per conèixer des del territori el poeta nacional de Catalunya recórrer els llocs Verdaguer que han estat patrimonialitzats i també per reflexionar sobre el fenomen de les rutes literàries que han proliferat a Catalunya els darrers anys.

Van participar a la sortida més d'una quaranta socis, reunits de bon matí al Despujol, Les Masies de Voltregà, van  recórrer l'exposició sobre Verdaguer Desencís d'un paisatge que s'ha instal·lat de manera permanent a la seu de l'Ajuntament.
A continuació van visitar el santuari de la Gleva i la cambra de Verdaguer. Capa migdia arribaven a Folgueroles des d'on van anar, caminant, a l'ermita de Sant jordi on van poder conèixer la vinculació vital del poeta amb l'ermita i observar la transformació que està patint aquella zona amb el desdoblament de l'eix i de la MAT. Un cop a Folgueroles i, després de dinar, van seguir la Ruta Verdagueriana  amb la veu d'Anna Maluquer i van poder visitar el museu Verdaguer. Com a cloenda del dia, per reflexionarsobre el que havien vist i fer propostes de millora, van ser rebuts a la sala de Plens de l'ajuntament i van mantenir un debat sobre Espais escrits: geografia, literatura i turisme amb la participació de  Carles Baronet, alcalde de Folgueroles; M.Carme Montaner, geògrafa i vocal de l'entitat; Joan Pujolar, etnolingüista i professorde l'UOC;  i Carme Torrents, directora dela Fundació Jacint Verdaguer.

Va ser un dia intens però molt interessant per a la Fundació Jacint Verdaguer perquè les mirades externes sempre ens ajuden a reflexionar i a millorar.

Sortida d'estudisFoto A. FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ