L’art de caminar i Verdaguer al Grand Tour 2021

05.08.2021

Actualitat

El 21 de juliol de 1882 Jacint Verdaguer s’aturava en una clariana rocosa, entre Es Bòrdes i l’Artiga de Lin, per dibuixar un croquis dels cims i la vall que veia vers el sud. El 30 d'agost 2021, aquest punt conegut com Arròca de Sèrra és lloc de pas i de parada del Grand Tour 2021, una experiència artística que es defineix com una invitació al viatge,  i a l'experiència del camí com a pràctica de creació col·lectiva.

Amb motiu d’aquest encontre, la Fundació Jacint Verdaguer i el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea, organitzadora del Grand Tour, col·laboren per fer visible l’experiència pirinenca de Verdaguer i fer-la créixer a partir dels participants del Grand Tour, artistes de diverses disciplines. Els caminants comptaran amb un llibret a cura de la Casa Museu Verdaguer, editat per a l’ocasió, on es recullen textos, detalls de l'ascensió i el coquis de Verdaguer; i així mateix, comptaran amb l’acompanyament de Bernat Gasull, escriptor i excursionista expert en les travesses de Verdaguer, i autor de Maleïda. L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto (Verdaguer Edicions, 2015) qui en relatarà els detalls. 

Grand Tour es realitza per setena vegada del 10 al 31 d’agost de 2021 i enguany recorre des del poble de Farrera, al Pallars Sobirà, fins a Bausen, a la Vall d’Aran.

El 30 d’agost, en el tram d’Arròca de Sèrra, la genialitat de Verdaguer i el coneixement de Bernat Gasull ens acompanyaran en aquest camí i aquesta celebració. 

«La vall és fonda i hermosa; davant se veuen les Maleïdes, clapades de neu, dretes i espadades, i, als costats, immenses arbredes, que no s’acaben als cims de la serra, sinó que es doblen a l’altra banda, i així volten quatre o cinc replecs de la gran serra.»

 

Jordina Boix Noguera, directora de la Fundació Jacint Verdaguer
Clara Garí Aguilera, directora del Centre de Creació Contemporània Nau Côclea

l'art

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ