Les perles de l’amic [nens] s’enlairen cap a l’amat [Verdaguer]

20.05.2016

Actualitat

Els actes Verdaguer a Folgueroles han començat amb l'actuació de prop de tres cents nens de l'escola primària que han representat l'espectacle Com sona l'amor?

Una representació teatral preparada amb la intenció de donar a conèixer als infants el text dels dos grans creadors literaris: Llull i Verdaguer separats en el temps; però units per la llengua i per l'art de les seves obres místiques: Amic i amat i Perles.

Els nois de l'escola estan habituats a llegir Verdaguer però aquesta vegada s'hi afegia la dificultat de posar-hi també les paraules de Llull. El repte era gran però directora escènica, Montse Albàs,  a partir de Les ciutats invisibles d'Italo Calvino ha creat un guió en què una colla de savis vinguts d'arreu del planeta es reunien per resoldre la pregunta més important del món: Com sona l'amor?

I després de parlar tots els savis d'arreu amb paraules pròpies però també de Llull i Verdaguer l'assemblea ha arribat a la conclusió que les millors paraules per parlar de l'amor les troba cadascú en el seu cor. I així mostrant un paper en blanc i el silenci han enlairat les Perles de l'amic i l'amat, amunt, amunt...

I verdaguer les deu haver vist passar cel enllà!

Les perles de l’amic [nens] s’enlairen cap a l’amat [Verdaguer]Foto A.FJV
  • Les perles de l’amic [nens] s’enlairen cap a l’amat [Verdaguer]Foto A.FJV
  • Les perles de l’amic [nens] s’enlairen cap a l’amat [Verdaguer]Foto A.FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ