Maleïda 1882 al 3alacarta de TV3

19.05.2020

Actualitat

El dijous 14 de maig, pocs dies abans dels 175 anys del naixement de Jacint Verdaguer, el programa El documental del Canal 33 emetia Maleïda 1882. Des d'aquell mateix dia, i per un període limitat de temps, estarà disponible al 3alacarta de TV3

Maleïda 1882 és la pelꞏlícula documental que recrea per primer cop l'aventura de Jacint Verdaguer a l'Aneto. Dirigida per Albert Naudín i produïda per FilmeXplora, amb el suport de la Fundació Jacint Verdaguer i la participació de TV3, s'estrenava el juny del 2019 a la dotzena edició del FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada. Després de l'estrena en cinemes el 5 de juliol del mateix any, la pelꞏlícula va seguir projectant-se a més de 50 sales de Catalunya, Les Illes, Andorra i Luxemburg. 

Seleccionada entre els documentals del la XII Edició del Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català, fins a març 2020 -moment en què la pandèmia per CIVID-19 obligava a parar les projeccions públiques-, l'havien vist més de 6.000 espectadors. En l'emissió del dia 14 de maig pel Canal 33 la van veure 42.000 espectador, essent el documental més vist de la temporada en aquesta franja de programació.

El film recrea amb absoluta fidelitat l'itinerari que va seguir el poeta en el seu ascens a la Maleïda (Aneto), a través dels versos de Jacint Verdaguer i els textos d'investigació de Bernat Gasull, recollits al llibre Maleïda (Verdaguer Edicions, 2015), exhaurit i reeditat aquest 2020. L'equip de la pelꞏlícula, expert en expedicions i rodatges d'alta muntanya, va registrar tota la ruta pirinenca de Verdaguer, encarnat per Lluís Soler i Santi Pocino, reproduint les condicions, vestimentes, equips de muntanya de l'època i ambients als pobles per on va passar.

Maleïda 1882 al 3alacarta de TV3

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ