Neus Borrell i Miquel Joan publiquen ‘Lo foc’ un senzill amb poesies de Jacint Verdaguer

27.11.2020

Actualitat

Avui divendres 27 de novembre, la cantant Neus Borrell i el guitarrista Miquel Joan han publicat a les xarxes socials el seu darrer treball. Amb el títol, “Lo foc”, el tàndem creatiu, en col·laboració amb el tablista Jordi Rallo, presenten una nova composició musical amb lletra del poeta Jacint Verdaguer. En aquesta ocasió hi sumen el treball audiovisual de Mercis Rossetti, que se serveix de la tècnica fotogràfica del col·lodió humit de Martí Andiñach, estudi especialitzat en l’ús d’aquesta tècnica del s.XIX. La producció compta amb el suport de la Fundació Jacint Verdaguer. 

 

Els tres poemes que integren la composició són  «Prop del riu», «Com un infant son estel» i «Lo foc de l'amor». Els dos primers formen part del llibre Roser de tot l’any i el segon de Perles del llibre d’Amic e Amat. Detallen que 'vam arribar a aquests poemes de la mà de la Núria Martínez-Vernis’, poeta  amb qui van col·laborar en el recital “Veus la Poesia?” -recital d'obertura de la Festa Verdaguer2019 a Folgueroles i al Festival Barcelona Poeisa 2019 al Centre cívcic Casa Elizalde-.

 

El treball audiovisual, en paraules de Mercis Rossetti, ‘es basa en percebre el conjunt de la composició com a quelcom líquid, moll. En la tècnica fotogràfica del col·lodió humit,  la imatge queda fixada sobre el col·lodió, un líquid que es fotosensible i una vegada s’asseca deixa de ser-ho, el revelat el fa l’aigua i el positivat el cianur’. En el treball audiovisual de ‘Lo foc’ ‘la placa fotogràfica entra en relació amb el cos com a quelcom a revelar, i amb el cos com a element fotosensible a l’entrar a l’aigua. La veu acaba dins del líquid, i també revela’. 

 

Amb la publicació de l’àlbum ”Tot dorm” (Coopula,2019) Neus Borrell i Miquel Joan portaven a terme un primer projecte musical que incloïa des de cants tradicionals fins a poemes musicats d'Anna Dodas, Jacint Verdaguer i Perejaume. 

 

Amb “Lo Foc” Neus Borrell i Miquel Joan eixamplen la llarga llista de composicions musicals i d’estils artístics que prenen com a punt de partida els versos de Jacint Verdaguer des de finals del XIX fins a l'actualitat. Més de 2.000 partitures situen Verdaguer com el poeta europeu més musicat de tots els temps. Es pot consultar la dimensió de l'obra al projecte Verdaguer i la música de la Fundació Jacint Verdaguer i la UAB sota la direcció de Francesc Cortès.Lo foc, Neus Borrell, Miquel Joan, Jordi RalloLo foc, Neus Borrell, Miquel Joan, Jordi Rallo

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ