Nota de premsa Quinzena literària 2015

28.04.2015

Actualitat

QUINZENA LITERÀRIA Verdaguer 2015
Folgueroles del 15 al 31 de maig


LEMA: Les biografies de Verdaguer
La Festa Verdaguer d'aquest any, quan fa 150 anys que el poeta triomfà als Jocs Florals de Barcelona de 1865, està centrada en les biografies del poeta. De biografies sobre Verdaguer al llarg dels anys se n'han publicat a desenes, la darrera El Poeta del poble d'Andreu Carranza que va guanyar el premi Josep Pla. En aquest sentit hem preparat l'exposició: Biografies i biografisme de Verdaguer. Una aproximació als títols més destacats que es podrà veure a la sala de Plens de l'Ajuntament de Folgueroles del 15 de maig al 14 de juny.

EIX DE TREBALL: «Learn by heart» «savoir par coeur»
«aprendre de cor»

Molts catalans sabem «de cor» poesies de Verdaguer, per això en un any com el 2015, tan marcat en el passat i per al futur de Catalunya, el programa de la Festa Verdaguer té com a eix de treball: la poesia «apresa de cor», que vol dir «de memòria»; però també vol dir posant-hi el més íntim d'un mateix, que és el cor. Els nens des de l'escola i els adults des del taller de teatre han assajat poemes de cor que els nens els recitaran pels carrers del poble el dia 15 i adults i infants els recitaran des dels balcons de la plaça el dia 17 de maig.

DESTAQUEM: Prop de 500 persones intervenen en la preparació de la Festa
Quan arriba la primavera, els diversos col·lectius de Folgueroles comencen a organitzar-se per la celebració de la Festa Verdaguer. Enguany s'han mobilitzat prop de 500 persones per participar en diversos actes: els nens de l'escola estan aprenent «poemes de cor» per recitar-los pels carrers del poble, el Cor d'homes assagen unes peces per cantar a la presentació de Càntics, el grup de dansaires de totes les edats preparen els passos dels ballets, el grup de teatre està assajant poemes, els alumnes de l'aula de música estan ultimant les peces que interpretaran, la banda ja té el repertori a punt i una colla de joves programen el recital de poesia i música Flors del Desvari.

Destacar que celebrarem el dia Internacional dels Museus: 16, 17 i 18 amb l'entrada gratuïta a la Casa Museu Verdaguer i l'oferta Gastromuseu's que promocionen tots el museus de la comarca.

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ