Nova plantada d’arbres i poesia a la Font Trobada

21.03.2019

Actualitat

Aquest dimecres 20 de maig hem celebrat el Dia de l'Arbre amb una plantada d'arbres a la Font Trobada. S'hi ha pogut sentir també la lectura d'un text de Verdaguer, en una prèvia al Dia Mundial de la Poesia.

El projecte és fruit de la col·laboració entre l'Espai Natural Guilleries-Savassona, l'escola Mossèn Cinto de Folgueroles, El Casal d'avis de Folgueroles i la Fundació Jacint Verdaguer.

Enguany, la plantada d'arbres -propis d'espais humits i de ribera com pollancres i salzes- s'ha fet a prop de la signatura de Verdaguer, obra de Perejaume, i ha anat a càrrec dels alumnes de 6è de l'escola, d'una representació dels socis del Casal i de tècnics de l'Espai Natural.

En els parlaments, a càrrec de l'alcalde, Carles Baronet, els tècnics del Parc, i la directora de la Fundació, Jordina Boix, s'ha recordat el valor de la sostenibilitat i la importància de regenerar els espais naturals. En aquest mateix lloc es talla cada any l'abre que presideix la plaça Verdaguer de Folgueroles durant la Festa de l'Arbre de Maig.

Els alumnes han llegit un fragment del discurs de Verdaguer a la Font del Desmai (1867), text que donava inici a les Esbartades, unes trobades poètiques que van marcar el període de la Renaixença. El text proposat per la Fundació posa en valor, entre altres coses, el paper de la natura en un jove Verdaguer i en el moviment que representa, on la natura parla en veu dels poetes.  

https://twitter.com/EscolaMossen/status/1108307133890736129?s=03

Nova jornada d'arbres i poesia a la Font Trobadaescola mossen Cinto

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ