Poesia als parcs

15.09.2019

Actualitat

El passat divendres 13 de setembre, la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles va acollir el recital “Tanta carn bruta” a càrrec dels poetes Guillem Gavaldà, Maria Isern i Pol Guasch,  tots tres guardonats en diferents edicions amb el premi poètic adreçat a poetes totalment inèdits. Els poetes van compartir escena amb la ballarina Ona Fusté.

El recital s'emmarca en el cicle “Poesia als Parcs. Lletres i paisatges” dins el programa Viu el parc en la seva arribada a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el qual col·labora amb Fundació Jacint Verdaguer en aquest territori.

El pati de la Casa Museu Verdaguer es va fer petit per acollir una vesprada poètica carregada d'energia, profunditat i molta carn, a càrrec de tres joves poetes catalans: Maria Isern (Vic), Pol Guasch (Tarragona) i Guillem Gavaldà (Cerdanyola del Vallès). Tots tres tenen comparteixen generació i tots tres han estat els guardonats en el jove premi poètic Francesc Garriga convocat per les editorials LaBreu, Buc, AdiA i Cafè Central amb el patrocini de la fira Liberisliber.

Els primers acords de “Millonària” de la cantant Rosalía resonaven en el pati mentre les darreres persones del públic buscaven el seu lloc entre el pati i la terrassa Casa Museu Verdaguer. Tota una declaració d'intencions que marcà el tarannà d'un recital que ens deixà entreveure una generació de poetes compromesos amb la seva realitat, d'alta sensibilitat i molt hàbils amb el joc amb d'altres disciplines artístiques.

Les veus d'Isern, Guasch i Gavaldà s'encavalcaren i dialogaren amb bases rítmiques i melodies mentre Ona Fusté s'escolava entre el públic amb accions de gran bellesa: un roc va entrar a escena rodolant; una cinta mètrica mesurava les distàncies entre els cors dels assistents; la ballarina, enfilada a dalt del terrat, cridava a viva veu “.

Els poetes van recitar a cor i de manera individual textos propis i d'altres autors com Palau i Fabre, Rosalia, Anna Dodas, Víctor Català, Ausiàs March, Berta Piñán i Albert Ballasc. El collage de veus i autories van traçar un camí on les veus es confonien i es desdibuixaven. El recital es va tancar amb interpretació pròpia d'una altra cançó de Rosalía.

El cicle Poesia als Parcs continuarà aquesta tardor amb tres recitals més: els propers diumenge 6 d'octubre a la Garriga, el 10 de novembre a Castellet i la Gornal i el 24 de novembre a Collserola.

 

 

 

 

 

 

 

Poesia als parcsFoto A. FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ