Pujada a Matagalls dins la Festa Verdaguer 2022

30.05.2022

Actualitat

El dissabte dia 28 de maig  prop de 30 persones van pujar a la creu de Matagalls en la caminada guiada ‘La darrera ascensió de Jacint Verdaguer vista sobre el mapa’. L’excursionista i escriptor Bernat Gasull va endinsar el grup a la muntanya i a l’imaginari verdaguerià en una proposta conjunt del Museu de Ciències Naturals de Granollers - Centre de Documentació del Montseny i la Fundació Jacint Verdaguer. 

L’activitat, programada amb motiu de l’exposició «Alpina: mapes, literatura, paisatge» va resseguir les passes del poeta en la travessa que va de Sant Marçal al cim de Matagalls. Al llarg del recorregut es van fer petites parades per explicar aquella ascensió de Verdaguer i es contrastà amb els mapes actuals de l’Alpina i un mapa militar de Juli Serra del 1890. Així mateix, es va donar detall de la toponímia que descriuen els acompanyants de Verdaguer, Via i Busquets, així com escrits posterior que va fer Verdaguer, tot fent parada en anècdotes i curiositats d’aquella ascensió, la darrer per a Verdaguer. 

 

Fotos Matagalls
  • Foto MatagallsArribada al cim
  • MatagallsBernat Gasull, en l'explicació a Coll Pregon
  • Matagalls Festa VerdaguerBernat Gasull, vista del mapa de 1890 a la font de Sant Marçal
  • Matagalls Festa Verdaguer 2022A l'ermita de Sant Marçal, punt d'inici de la caminada
  • Matagalls Festa VerdaguerA Sant Marçal
  • Matagalls Festa Verdaguer 2022Tot el grup a la Creu de Matagalls

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ