S'obre l'accés en línia al fons bibliogràfic

31.03.2020

Actualitat

175è aniversari del naixement de Jacint Verdaguer

El fons bibliogràfic de la Casa Museu Verdaguer inaugura l'aniversari més digital del poeta de Folgueroles

Folgueroles, 31 de març de 2020. La Casa Museu Verdaguer no s'atura. Coincidint amb el 175è aniversari del naixement de Jacint Verdaguer i amb un moment de gran complexitat i confinament obligat, la Fundació Jacint Verdaguer enceta de manera digital l'aniversari del naixement del poeta.

La Fundació Jacint Verdaguer inaugura aquest dimarts un nou web on es pot consultar i reservar en préstec -per a després del període de confinament obligat- el catàleg de la Biblioteca de la Casa Museu. La iniciativa, que pretén traslladar “La Butaca de Llegir” de la Casa Museu al món digital, té la voluntat de facilitar l'accés a l'obra de Verdaguer i, al mateix temps, de promoure'n la lectura.

Aquest nou catàleg en línia conté 944 dels 1.555 registres que, a l'actualitat, configuren el fons bibliogràfic de la Fundació Jacint Verdaguer. Tots relacionats amb el poeta de Folgueroles. I, com és habitual en aquest tipus d'espais, el catàleg ofereix la possibilitat de fer cerques simples, avançades, per intervals d'anys, així com per índex temàtic i d'autors.

Entre els exemplars susceptibles de préstec, hi ha les dues darreres novel·les sobre Verdaguer, Fills de la terra dura, de David Palomeras (Comanegra)  i Entre l'infern i la glòria, d'àlvar Valls (Edicions de 1984) adquirits per la Fundació Jacint Verdaguer aquest mes de març de 2020. Si bé el web també recull exemplars exclosos de préstec com són les diferents edicions de l'obra completa de Jacint Verdaguer, o l'específica en poesia i prosa, algunes de les quals primeres edicions amb enquadernacions singulars i pertanyents a sèries numerades. Es tracta, doncs, d'un espai especialitzat amb caràcter divulgador.

El fons bibliogràfic, conjuntament amb el fons documental i el fons etnogràfic i artístic configuren el fons de la Casa Museu Verdaguer. Un fons que continua viu i segueix creixent des de la creació de la Fundació amb l'objectiu de recollir i conservar la producció bibliogràfica relacionada amb Verdaguer des del segle XIX fins a l'actualitat.

Ara amb motiu del 175è aniversari del naixement del poeta, la Fundació Jacint Verdaguer continua avançant i permet la consulta i reserva digital del catàleg de la Biblioteca de la Casa Museu. Es tracta de la primera acció d'un conjunt d'iniciatives commemoratives que tot just comencen i que es preveuen estendre al llarg d'aquest 2020.

Totes les accions aniran acompanyades de la nova identitat que s'ha creat per donar a conèixer el 175è aniversari del naixement del poeta. La nova marca és un poema visual que convida a descobrir Jacint Verdaguer.

La marca del 175è aniversari del naixement de Jacint Verdaguer ha anat a càrrec de l'estudi de disseny Control z comunicació de Torelló.

 

 

El fons bibliogràfic en líniaFoto A. FJV
  • El fons bibliogràfic en líniaFoto A. FJV
  • El fons bibliogràfic en líniaFoto A. FJV
  • El fons bibliogràfic en líniaFoto A. FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ