Un dia lluminós per fer bugada

25.09.2017

Actualitat

La Font Trobada és un lloc ideal per començar a sentir la tardor. Cada any, quan s'hi celebra el “Viu el Parc” t'adones de com és de sorprenent aquesta estació de l'any que a finals de setembre et pot sorprendre amb una mullena i un fred que es cala als ossos o amb un dia clar i assolellat.

Ahir, era un dia lluminós que et convidava a sortir i ,a recer d'algun vern que et tapés el sol excessiu, escoltar les rondalles d'en Cinto. La Caro von Arend havia estès la bugada i mentre alguns s'entretenien a llegir els versos escrits en una roba blanquíssima que recordava la indumentària de temps antics els més petits s'asseien sobre la lona blava perquè els expliquessin una història. Es tractava d'anar fent bugada mentre s'explicaven històries que Verdaguer havia escrit o recollit com Lo reietó, La cuereta o Lo mariner de Sant Pau amb jocs rítmics de poemes i guitarra que , malgrat la manca d'atenció i els plors d'alguns nens, atreien l'atenció de petits i grans davant d'aquella bugada de contes.

El temps era clar; però era un dia estrany. La gent del país estava convocada davant dels ajuntaments per reivindicar els seus drets democràtics i recolzar els alcaldes que estan acusats de facilitar l'organització del referèndum. Això va fer que les diverses activitats que s'organitzaven des d'Espai Natural Guilleries Savassona quedessin una mica afeblides per l'altra convocatòria que, com aquesta, també convidava a xocolata desfeta. Molts dels habituals no van venir a la cita de la Font Trobada; però en canvi hi va assistir molta gent de fora que gràcies a la comunicació de l'Espai Natural descobrien Folgueroles i hi venien a passar un dia de pic nic a la natura.

Vegeu des d'AQUí, al FLICKR de la Fundació, les fotos de l'activitat. 

 

Un dia lluminós per fer bugadaFoto A.FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ