Verdaguer edicions. Darrera publicació: Al Cel

12.07.2017

Actualitat

Al Cel
«Voleu saber què és lo paradís? Posau-vos tota l'aiguade la mar en lo palmell de la mà, i després vos ho diré.»
(J. V. del pròleg d'Al Cel)

Al Cel, llibre pòstum publicat un any després de la mort de Jacint Verdaguer, conté alguns dels poemes més celebrats del poeta nacional de Catalunya: «Caminant», «Non plus ultra», «Pols» o «Anem». Verdaguer el va concebre com una segona part de Flors del Calvari, però es va acabar publicant de manera independent, encara que escrit amb el mateix desig: arribar al cel per aconseguir la contemplació de Déu i atènyer el llenguatge sagrat. Potser Verdaguer no pogué obtenir allò que buscava, però en la seva cerca ens va deixar alguns versos immortals plens de descripcions extraordinàries d'una geografia del firmament i dels cossos celestes que demostrà conèixer en profunditat.
Pere Tió ens acosta aquests versos amb la solvència de qui fa anys que llegeix Verdaguer i ho fa a través d'un estudi i anàlisi aclaridors; a la vegada que ens fa arribar alguns poemes fins ara inèdits.

AUTOR
Pere Tió i Puntí,
professor i investigador, és llicenciat en Història i Filologia Catalana. Ha publicat diversos treballs a l'entorn de l'obra de Jacint Verdaguer a l'Anuari Verdaguer i ha treballat en la catalogació dels manuscrits verdaguerians de la Biblioteca Nacional de Catalunya dels últims deu anys del poeta.
Ha treballat com a guionista o en la dramatúrgia de diversos espectacles com ara Juli Cèsar (Temple Romà, 2008), M. A. Anglada (La Pietat, 2009), M. Martí i Pol (L'Atlàntida, 2013) i, més recentment, en el musical Verdaguer: ombres i maduixes (L'Atlàntida, 2016). És membre de la Societat Verdaguer i del consell de redacció de la revista Ausa.

 

  • Al CelFJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ