Vora Festa i DIM23, dins la Festa Verdaguer 2023

25.05.2023

Actualitat

Continuem amb el resum de les activitats més destacades que s’han produït durant la Festa Verdaguer i, per aquest motiu, volem ressaltar diversos actes que han tingut lloc a Folgueroles del 16 al 19 de maig. 

La segona setmana de Festa Verdaguer començava el 16 de maig amb el lliurament dels Jocs Florals de la Catalunya Central, als Jardins de Can Dachs de Folgueroles. L’acte, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics d’Osona i la Fundació Jacint Verdaguer, va comptar amb l’espectacle de la rondallaire Caro Von Arend i va acabar amb la visita guiada a la Casa Museu Verdaguer de tots els assistents. 

Durant aquella mateixa setmana, el dijous 18 de maig es va celebrar el Dia Internacional dels Museus, enguany amb el lema Museus, sostenibilitat i benestar. Per aquesta raó, aquell mateix dia, a la tarda, es va oferir a la Casa Museu Verdaguer el taller ‘Filar i cantar’, on els participants van poder aprendre a filar llana amb l’artesana Laia Aguilar. Al so de cançons i poemes de Verdaguer, els assistents van recuperar aquest treball antic de les dones a les llars. 

Finalment, el divendres 19 de maig va començar amb el taller poètic ‘Què diuen els ocells’, amb la participació dels assistents del centre de dia de Folgueroles SAIAR, i va acabar amb la inauguració de la nova exposició temporal ‘Trepitjant Canigó’, de Jaume Sala. L’acte va comptar amb la presentació i xerrada del mateix autor de l’exposició, i el va acompanyar el també artista, Jordi Aligué.

 

Vora Festa i DIM23, dins la Festa Verdaguer 2023
Update cookies preferences