XIII Mercat del llibre vell de poesia

04.02.2016

Actualitat

Quinzena literària. La proposta
Poesia. Dita, llegida, escoltada, publicada, interpretada. La tradicional Festa Verdaguer de Folgueroles s'ha consolidat com un esdeveniment literari nacional de primer ordre. Poetes. Corals. Sales de concerts. Escoles. La implicació de persones i entitats de Folgueroles i comarca, esdevé cabdal, i la clau d'un cartell que s'allarga quinze dies i aglutina molts tipus d'activitats: concerts, espectacles, presentacions de llibres, actes literaris i festa popular.

Verdaguer 2016: Ramon Llull com a teló de fons
Ramon Llull i Jacint Verdaguer són dues figures cabdals de la literatura catalana. Llull  funda la literatura catalana i Verdaguer la refunda. Coincidint amb l'Any Llull, fem que aquestes dues figures s'apropin. La conferència ‘El Llibre d'Amic i Amat i l'experiència mística de Blanquerna' a càrrec de Joan Santanach, comissati de l'Any Llull, parlarà de la relació de Verdaguer amb el poeta medieval. Diversos actes poètics de nova creació interpretaran amb ulls contemporanis l'obra dels dos poetes (Cos a cos, Com sona l'amor? o el Recital de cloenda).

Ramon Llull inspirà un dels llibres cabdals de la darrera època del poeta de Folgueroles. Jacint Verdaguer escriu Perles d'Amic i Amat, arran d' una estada que va fer a l'ermita de Miramar a Valldemosa (Mallorca) en plena crisi personal. Aquest llibre centrarà l'interès del Mercat de Llibre Vell de Poesia.

Marc geogràfic: Països Catalans
Hem volgut emmarcar la celebració en l'àmbit dels Països Catalans  a fi de rendir homenatge a una cultura que més enllà de les fronteres polítiques abasta d'una banda les terres de Catalunya del nord i hem establert relació amb la Cantata Canigó idea original de la Bressola, convidant a presidir l'acte d'homenatge a la màxima autoritat del govern de les Illes Balears  i presentant l'espectacle Cos a cos amb textos i actors del País valencià, les Illes Balears i el Principat (Biel Mesquida, Pepa López i Carme Callol).

Poesia, música i oralitat
La paraula dita i musicada és l'eix dels espectacles de nova creació. El treball de la poesia a l'escola ha donat com a resultat l'espectacle Com sona l'amor? I de l'altra el Festival Literari Flors del Desvari aplega músics i poetes que de manera més o menys improvisada fan ressonar els versos en el marc incomparable de La Damunt.  

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ