Confinats entre versos

18.03.2020

Actualitat

Per sempre que us vingui de gust, i especialment per aquests dies de confinament col·lectiu, us proposem navegar per alguns dels nostres recursos literaris en línia. 

Canigó, en versió i veu de Lluís Soler
Spotify i itunes: https://open.spotify.com/album/3ANIm38lQvfZ9pjVsLKjHx
 

L’audiollibre OIR. Canigó és la versió abreujada del gran poema èpic de Jacint Verdaguer a cura de l’actor Lluís Soler. Mil versos (50 minuts) per descobrir i redescobrir el clàssic. Gentil, Floradeneu, Tallaferro, l’estimat Pirineu...

Entreu a spotify, poseu-vos els auriculars i deixeu-vos endur per la llegenda pirinenca de Verdaguer amb la veu, la cadència del vers i el ritme de l’estrofa perfectes.  
 

Canigó 125 veus
Youtube: http://www.canigo125.cat/veus/El_projecte.html

Des de Montserrat Abelló fins a Moisès Broggi, passant per Girard Quintana, Muriel Casals i Josep Pedrals. 125 veus, que commemoren els 125 anys de la creació del poema (2011). Una polifonia de veus que llegeix en veu alta els 4334 de Verdaguer a Canigó. 

Mapa literari català
http://mapaliterari.cat/

Espais Escrits crea aquest mapa d’abast mundial que conté centenars de textos de d’escriptors i escriptores catalans. De Verdaguer hi podeu trobar desenes de textos i manuscrits tots georreferenciats i amb locucions i vídeos que permeten un viatge poètic arreu del món guiat per les paraules del poeta.

Verdaguer i la música
Web de Verdaguer edicions: http://www.verdagueredicions.cat/verdaguerilamusica/

Verdaguer és el poeta més musicat d’Europa. Trobareu totes les composicions en un gran índex en línia elaborat sota la direcció del musicòleg Francesc Cortès. Un projecte de la Fundació Jacint Verdaguer en col·laboració amb la UAB.

  • Confinats entre versos