Verdaguer segrestat

Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme es planteja davant la necessitat de conèixer quin tractament va tenir la figura del poeta Jacint Verdaguer durant el franquisme.

L’exposició abraça el període que va de la Segona República a l’inici de la Transició (1931-1977) i a través d’una recerca exhaustiva d’articles periodístics, imatges, enregistraments i correspondència mostra com el poeta va ser instrumentalitzat pel franquisme. El govern de Franco, des del primer moment, va presentar Verdaguer com un geni de la nació espanyola.

Com i per què es va utilitzar aquesta icona de la catalanitat per legitimar el govern franquista?
Quins en van ser els protagonistes?
Quina imatge tindríem del poeta si res d’això no hagués passat? Vegeu què n'ha dit la premsa: 'Verdaguer, objecte de desig franquista' i més.

Verdaguer segrestat

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ