Celebrem la restauració de la Porta de L'Atlàntida de la Torre Satalia

11.01.2015

Actualitat

L'Ajuntament de Barcelona i la UB han pres el compromís de recuperar l'espai dels Pavellons Güell inspirats en L'Atlàntida de Verdaguer. 
Aquesta finca situada a les Corts era la residència d'Eusebi Güell amb qui Verdaguer va fer un viatge per Europa la primavera de 1884. 
El poeta de Folgueroles va batejar la casa com la Torre Satalia i va nodrir a l'arquitecte Gaudí d'imatges que li van inspirar elements com la porta d'entrada que encara avui es conserva i que properament serà objecte de restauració. 

A la porta « Gaudí tradueix materialment i plàstica el cant desè de L'Atlàntida [...] amb el gran drac aspectant i vigilant que té la immensa gola oberta i les urpes esteses lligat amb cadenes de ferro, i al taronger d'antimoni que corona el pilar on se suporta la porta, i a la composició no hi falta la lira, símbol dedicat al poeta» Ricard Torrents dins Gaudí Verdaguer Barcelona:2002, Institut de Cultura. museu d'Història pp 120-122.

Lo cimeral de l'arbre per abastar, s'hi atansa,
quan llest   de descargola's lleig drac d'ull flamejants,
 i, en roda la gran cua brandant com una llança 
tantost amb gorja i urpes li copsa ambdues mans.

L'Atlàntida Cant II: L'hort de les Hespèrides (estrofa 37)   

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ