Cloenda Col·loqui Verdaguer

14.11.2017

Actualitat

MUSEUS VERDAGUER: UTOPIA ACONSEGUIDA QUE CAL MANTENIR

El dissabte 10 de novembre l'alcalde de Folgueroles, Carles Baronet i el president de la Societat Verdaguer, Ramon Pinyol,   van cloure el desè Col·loqui Verdaguer “ Escriptures il.luminades” inaugurat el dijous a la Casa Verdaguer de vil.la Joana de Vallvidrera i continuat el divendres a la sala Segimon Serrallonga de la UVIC-UCC.

Durant el matí s'havien  presentat quatre comunicacions de la secció tercera que parlaven de Verdaguer poeta místic i de la seva poesia i la modernitat. Destaquem la qualitat de les aportacions que ens van permetre conèixer Verdaguer a través de la literatura italiana ” Verdaguer a través de Rasipardi” per Enric Garcia i Albert Tomàs; Anna Llobera Juncà va presentar “L'últim Verdaguer. Modernitat i idil.li a La Pomerola Primavera”; Dolors Perarnau va presentar “Jacint Verdaguer o la crucificció de la paraula”; i Josep Camps Arbós va fer aportacions sobre els pròlegs del llibre de Verdaguer Idil.lis i cants místics, que són fruit de la recerca iniciada per l'estudiós de cara a preparar l'edició crítica d'aquest volum.

La Conferència de clausura “La poesia il·luminada i lluminosa de Verdaguer” a càrrec de Ricard Torrents va ser més breu del compte per tal  que la gent que volgués assistir a la convocatòria de manifestació a Barcelona per a l'alliberament dels presos hi pogués anar amb  més tranquil·litat.

Torrents , fent balanç dels tres dies va començar dient unes paraules que feien referència a la situació política : L'esperança crea utopia i la utopia passada d'una generació a l'altra genera realitats.  Avui, parlant de Verdaguer, podem dir que és “una utopia aconseguida”  que omple de felicitat als  verdagueristes.  És un orgull poder veure acabada la Casa Verdaguer de la Literatura a Barcelona  i que la Casa Verdaguer de Folgueroles pugui  celebrar els seus 50 anys.

En els parlaments de tancament  tant Baronet com Pinyol van remarcar la importància de la col·laboració entre institucions i van coincidir en elogis sobre el paper destacat que hi juga la Cama Museu Verdaguer de Folgueroles i el seu equip.

Cloenda Col·loqui VerdaguerFoto A.FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ