La Casa Museu Verdaguer exposa el disc de l'òpera 'Canigó' pels 175 anys del Liceu

15.03.2022

Actualitat

La Fundació Jacint Verdaguer és un dels 121 museu participants al projecte 'Museus i Liceu: una història compartida', impulsada pel Gran Teatre del Liceu amb motiu del 175è aniversari de la seva inauguració.   

El projecte col·lectiu és el resultat de la col·laboració entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar l'efemèride. L’acció també contribueix a fer xarxa i a establir lligams entre les institucions culturals del país. 

Els centres culturals participants han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu que exposaran a les seves seus, a partir del 15 de març de 2022. 

La Casa Museu Verdaguer s'hi suma amb l'exposició al públic del disc i llibret de l'Òpera Canigó (1961). L’òpera Canigó, va ser composta el 1934 per Antoni Massana a partir del poema èpic de Jacint Verdaguer. Amb llibret de Josep Carner, s’estrenà al Liceu de Barcelona el 1953. L’òpera, ideada en temps de la República s’acabava estrenant els primers anys del franquisme en una autèntica operació d’Estat per apropiar-se de la figura del poeta. Vegeu: Verdaguer Segrestat. La utilització del mite durant el franquisme.

La Casa Museu Verdaguer exposa el disc de l'òpera 'Canigó' pels 175 anys del LiceuEls representants del museus al Gran Teatre del Liceu en la presentació del projecte 'Museus i Liceu: una història compartida'
  • Òpera CanigóÒpera Canigó (1961). Fons Casa Museu Verdaguer

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ