Presentació dels Cinquanta Anys de la Casa Museu Verdaguer

22.02.2017

Actualitat

La Fundació Jacint Verdaguer ha presentat aquest matí en roda de premsa les principals novetats amb motiu dels  cinquanta anys de la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles. A més dels actes previstos que es detallen a continuació, la gran aposta de la Fundació és mostrar la renovació museística de la planta baixa de la Casa Museu i explicar a través de nous materials el treball d'obertura al territori que ha estat fent i que segueix impulsant amb nous projectes, creadors i col·laboradors. Es pot veure aquest treball, presentació i projecció en el vídeo presentat avui: www.youtube.com

En l'acte hi han intervingut l'alcalde de Folgueroles, Carles Baronet, qui ha destacat el moment de projecció en què es troba el museu, Aurèlia Cabot en representació de l'OPC de la Diputació de Barcelona, institució que ha col·laborat en la renovació i ampliació del materials adaptats per a persones sordes i invidents i Jordi Villà, vicerector de la Universitat de Vic qui ha explicat la publicació del nou premi Verdaguer de Recerca en col·laboració amb la Fundació i l'Ajuntament de Vic.

La directora de la Fundació ha entrat en el detall de les novetat i el programa. En el cas de la renovació museística els canvis en el disseny, la millora de la Mirada Tàctil i la creació d'un espai lector anomenat La Butaca de Llegir. ‘Un museu literari ha de poder facilitar un espai per a la lectura'. S'ha pogut veure també el quadre retrat de Verdaguer, oli sobre tela de Víctor Moya que s'incorpora al fins patrimonial de la Casa Museu gràcies a una cessió.

Els actes literaris i festius amb motiu del cinquantenari tindran especialment lloc durant la Festa Verdaguer (18 de maig-18 de juny) ja que el 18 de juny coincideix amb el dia d'obertura del Museu l'any 1967.

En el moment de la obertura del la Festa Verdagur també es farà públic, en format d'exposició, el treball de recerca Verdaguer Segrestat. L'apoderament del mite durant el franquisme.

El primer dels actes però, serà ‘Canigó íntim', un recital de petit format a la Casa Museu a càrrec de l'actor Lluís Soler els dies 3 i 4 de març.

 

Presentació dels Cinquanta Anys de la Casa Museu VerdaguerFoto A.FJV
  • Presentació dels Cinquanta Anys de la Casa Museu VerdaguerFoto A.FJV
  • Presentació dels Cinquanta Anys de la Casa Museu VerdaguerFoto A.FJV

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els nostres serveis i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències sobre la base d'un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades): en pots obtenir més informació i configurar les teves preferències AQUÍ